• Optimaliseren
 • Digitaliseren
 • Produceren

De digitale fabriek van de Jong

De Jong bestaat al ruim 160 jaar, waarvan al meer dan 45 jaar als toonaangevende, onafhankelijke producent van roestvast stalen (RVS) warmwaterboilers in Europa. Ebel Kremer, ICT-verantwoordelijke: “In alles wat wij ondernemen, zijn wij op zoek naar the perfect fit. Dat geldt in eerste plaats voor het product zelf, waarin wij altijd gaan voor het beste resultaat. Maar het geldt minstens zo sterk voor alle gebieden die daar enigszins aan raken, zoals partners, medewerkers, het productieproces en de impact daarvan op de wereld om ons heen.” Om de oplopende productie van haar warmwaterboilers in nog efficiëntere banen te leiden, heeft de Jong ingezet op geïntegreerde automatisering.

 

Het verhaal van De Jong Hot Water Tanks:
 • Inzetten op automatiseren en digitaliseren

  Ebel Kremer, ICT-verantwoordelijke: “Door onze groei hebben wij altijd ingezet op continu procesverbetering en maximale efficiency. Van belang, want wij produceren veel klantspecifieke producten en willen snel kunnen schakelen tussen lopende orders.” Toch lag er een goede reden om meer in te zetten op geïntegreerde automatisering en digitalisering. Sandra: “Wij groeien in aantal medewerkers en orders. Om het overzicht te behouden, willen wij alle productie-informatie sneller op de werkvloer krijgen.”

 • Manufacturing Control Platform

  Hierdoor kregen wij minder snel inzicht in wat de status van onze 70 á 80 verschillende werkplekken was. Tijdens de implementatiefase hebben wij gekozen voor de shopfloor oplossing ‘de Digitale Fabriek’. Het Manufacturing Control platform is aangepast aan onze specifieke wensen. Manufacturing Control maakt de besturing van productieprocessen zoals die van De Jong overzichtelijk en eenvoudig omdat het volledig geïntegreerd is met ons ERP-systeem.’

 • Manufactoring Control

  Het maatwerk van het Manufacturing Control platform ondersteunt De Jong door orderinformatie direct op de werkvloer aan te bieden. Andersom wordt op de werkvloer de voortgang van het productieproces direct vastgelegd. Sandra: “Voorafgaand aan de implementatie van het platform hebben wij een selectieproces gehad. Vervolgens kozen wij eerst voor een andere oplossing, maar later alsnog voor Manufacturing Control. Deze oplossing kon ons meer bieden en sneller schakelen.” Ebel: “Manufacturing Control kan onze vele soorten productielijnen en bewerkingen aan. Tegelijkertijd biedt het ons en onze operators veel overzichtelijk visueel gemak. Dat spreekt de gebruikers op de werkvloer enorm aan. Het is nu op de werkvloer duidelijk wat de functie is van zo’n programma.”

   

Verder oriënteren?
 • Events

  Ontdek onze evenementen waar u kennis kunt maken met alle oplossingen van de Digitale Fabriek. Naast evenementen zijn er ook specifieke branchedagen, webinars en roadshows. Bekijk hier alle events.

  Lees meer
 • Live Webinar: Digitale Fabriek uitgelegd in 30 minuten!

  Laat u in 30 minuten inspireren! Onderwerpen die aan bod komen zijn het digitaliseren van de fabriek, robotisering (RPA) en slimme dashboards die u realtime inzicht geven op uw processen. Bekijk hier het webinar aanbod.

  Lees meer
 • Plan een online demo!

  Wat ontdekt u in een demo? Maak kennis met de vele voordelen van de Digitale Fabriek en zie live hoe het Smart Manufacturing Platform werkt. Vraag hier direct een gratis demo aan!

  Lees meer