• Optimaliseren
 • Digitaliseren
 • Produceren

Met innovatie het verschil maken!

Danpoort International Abrasives B.V. produceert alles wat te maken heeft met schuur- en slijpmaterialen. Van specialistische technologieproducten voor de medische sector tot en met volumeproducten voor particulieren in bouwmarkten en alle soorten markten daartussen. Vincent en zijn broer Robert Zehenpfenning zijn sinds 20 jaar beiden directeur-eigenaar: “Met moderne productiemogelijkheden, innovatie en hoge prestaties maakt Danpoort het verschil.”

Het verhaal van Danpoort:
 • Automatisering bleef achter

  Danpoort is sinds Vincent en Robert aan het roer staan meer dan vertienvoudigd en jaarlijks groeit het bedrijf nog steeds met minimaal 10 procent, sommige jaren zelfs 20 tot 30 procent: “We slaan onze vleugels in alle breedte uit en zien wereldwijd potentieel.” Deze voortdurende groei gaat voor Danpoort gepaard met complexere bedrijfsprocessen en ook de toename van bedrijfsdata: “In 2013, na tien jaar groei, liepen we op deze vlakken tegen een bottleneck aan en bleken onze softwarepakketten niet meer toereikend. In feite konden deze onze permanente groei niet meer ondersteunen.”

 • Doorzetten met digitalisering

  Een aantal jaren geleden werkte Danpoort nog vanuit een systeem waar productiebonnen werden uitgeprint en de werkvloer op gingen. Er was matig inzicht om de juiste analyses te maken over de status van de producten in het productieproces. Dit wilde Danpoort graag overzichtelijk in kaart brengen.

  Met de Digitale Fabriek oplossing kan Danpoort de bezetting nu goed inzien en de planning daarop aanpassen: “Ons management bekijkt wekelijks rapportages die vanuit de data van de Digitale Fabriek gevoed worden.”

  www.danpoort.nl 

   

 • Smart Manufacturing

  “Wij kunnen nu realtime zien wat er gebeurd op onze productieafdeling en we kunnen daar ook direct op sturen. Het hele proces loopt uiteindelijk beter.”

  Digitalisering streeft Danpoort vooral na op de werkvloer: “We kozen hierbij voor het concept ‘de Digitale Fabriek’ en het Smart Manufacturing Platform. Bij elke machine staat er voor de operator een scherm waar men paperless kan werken en alle machinebewerkingen direct worden gelogd en geregistreerd. Papierstromen zijn verleden tijd en alle digitale data is direct beschikbaar voor zowel bijsturing als analyse.”

Verder oriënteren?
 • Ontdek de events

  Ontdek onze evenementen waar u kennis kunt maken met alle oplossingen van de Digitale Fabriek. Naast evenementen zijn er ook specifieke branchedagen, webinars en roadshows. Bekijk hier alle events.

  Lees meer
 • Bekijk een webinar

  Laat u in 30 minuten inspireren! Onderwerpen die aan bod komen zijn het digitaliseren van de fabriek, robotisering (RPA) en slimme dashboards die u realtime inzicht geven op uw processen. Bekijk hier het webinar aanbod.

  Lees meer
 • Plan een (online) demo

  Wat ontdekt u in een demo? Maak kennis met de vele voordelen van de Digitale Fabriek en zie live hoe het Smart Manufacturing Platform werkt. Vraag hier direct een gratis demo aan!

  Lees meer