• Optimaliseren
 • Digitaliseren
 • Produceren

Trotse toeleverancier van de maakindustrie

Vekon is een ISO-gecertificeerd productiebedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van elektrotechnische besturingskasten en -panelen. Afnemers zijn apparaten- en machinebouwers in Nederland en België. Judith Vermeulen, directeur-eigenaar van Vekon: “Onze missie is groots, maar daarom niet minder relevant: het behoud van de maakindustrie in Nederland is van groot belang voor de Nederlandse economie. Vekon is er trots op toeleverancier te mogen zijn voor onze maakindustrie.”

 

Het verhaal van Vekon:
 • Vol inzetten op digitalisering

  Vekon Besturingstechniek in Made zet vol in op automatisering en digitalisering. “Dit levert ons kortere doorlooptijden, kostenreductie en foutenminimalisatie op. Maar ook een slimmere inzet van schaarse technische medewerkers”, aldus Judith. Digitalisering heeft de toekomst in de maakindustrie en daar is Vekon koploper in. Zij wonnen dan ook de ‘smart manufacturing award’.

 • De ultieme digitale fabriek creëren

  In de praktijk krijgt deze digitalisering en automatisering binnen Vekon vorm door de introductie van realtime info op de productievloer. Hoe? Door machines het werk te laten doen vanuit correcte digitale aansturing en processen slimmer in te richten en daardoor efficiënter en klantgerichter te produceren.

 • Manufacturing Control

  De Digitale Fabriek is nauw betrokken bij deze digitale omwenteling bij Vekon door consistentie te brengen in alle toegepaste softwareoplossingen op basis van het MC platform. Manufacturering Control leidt industriële omgevingen de weg naar de ultieme digitale fabriek.