• Optimaliseren
 • Digitaliseren
 • Produceren

Innovatieve logistiek

Stienen BE ontwikkelt stalcomputers, luchtregelunits, ventilatoren, alarmsystemen en managementsoftware, waarmee varkens- en pluimveehouders wereldwijd, een perfect binnenklimaat kunnen creëren. De juiste hoeveelheid lucht en de juiste temperatuur, op de juiste plaats. Dáár zorgen de oplossingen van Stienen voor. Daarachter schuilt veel innovatieve techniek, planning en logistiek.

Het verhaal van Stienen:
 • Efficiënt gegevensbeheer

  Stienen maakt gebruik van een van de Digitale Fabriek interfaces, de ‘SalesDash’: “Van meer dan 300 unieke prijslijsten zijn we naar minder dan 20 prijsoverzichten gegaan! Van de kortingen die we gaven hadden we geen idee of ze nog wel gerechtvaardigd waren. Dit is nu realtime inzichtelijk met SalesDash.”

 • De digitale fabriek

  “Met de digitale fabriek oplossing sturen we direct de productieorders op de vloer aan. De voortgang en het verbruik wordt realtime geregistreerd in ons ERP-systeem. Zo is de productieplanning altijd up-to-date. Bovendien worden de productieorders direct gereed gemeld. We hebben altijd inzicht in de werkelijke stand van zaken en geen verwerking van urenbriefjes en productiebonnen meer.”

 • Direct inzicht voorkomt onnodige verplaatsingen

  En er zijn meer voorbeelden. Zo wordt de paternoster direct aangestuurd vanuit ons ERP-systeem. En het verplaatsen en aanvullen van materiaal gaat via de slimme Digitale Fabriek interface op tablets. Dit zorgt ervoor dat ingeslagen producten, die direct nodig zijn voor productie, niet eerst op een voorraadlocatie worden gelegd. Slim, simpel en snel.