• Optimaliseren
 • Digitaliseren
 • Produceren
Hoe werkt een digitale metaalfabriek?

In de metaalindustrie is er sprake van razendsnelle ontwikkeling in technologieën. Dit is u vast bekend. Van ‘additive manufacturing’ tot online orderverwerking. Een kritische succesfactor is steeds meer een efficiënte, klantgerichte productieorganisatie. Als u met uw bedrijf écht gaat voor succes, dan is digitaliseren van uw fabriek de eerste stap.

Bekijk hier ons online event voor de metaalindustrie!
.

De werkvloer digitaliseren

Technisch personeel is moeilijk te vinden. Bovendien is productinnovatie nodig om te kunnen blijven concurreren op de markt. Deze uitdagingen zijn u vast niet onbekend. Maar door uw productieprocessen slim te digitaliseren kunt u de concurrentie voor blijven. Met de Digitale Fabriek verkort u uw doorlooptijd en kunt u veel efficiënter samenwerken met uw toeleveranciers.

Realtime inzicht in uw productie

U wilt uw productie- en opslagcapaciteit zo goed mogelijk benutten. Dat vraagt om realtime inzicht in de productieorders, uw voorraad en het onderhanden werk. Het digitaliseren van uw kernactiviteiten biedt u dit inzicht. Implementeer naadloos en snel de ‘Digitale Fabriek’ oplossing.

De Digitale Fabriek verbindt uw ERP oplossing met ‘de werkvloer’ volgens uw eigen bedrijfslogica. Uw medewerkers communiceren via een gebruiksvriendelijke interface met uw ERP omgeving. De interface ‘schermen’ zijn volledig afgestemd op uw organisatieprocessen en de rollen van uw medewerkers. Hiernaast ondersteunt de Digitale Fabriek ISO9001.

Gaat er in uw fabriek nog veel handmatig en met Excel? Zeg daar maar gedag tegen! Via beeldschermen of tablets krijgen uw medewerkers inzicht in gegevens uit uw ERP omgeving. Dit maakt de besturing van uw productieproces overzichtelijk en eenvoudig. Het resultaat: meer kwaliteit, véél kortere doorlooptijden, meer efficiency en een hogere klanttevredenheid!
.

.
Grip op uw doelstellingen

De trends buitelen over elkaar heen. Kleinere seriegroottes, verkorting van doorlooptijden, man-arm produceren, online communicatie, zoals in de ‘smart factory’. En niet te vergeten de fluctuerende staal- en andere grondstofprijzen. Intussen wilt u zicht houden op uw strategische doelstellingen én grip houden op uw productie en logistiek.

Verder oriënteren?
 • Download de Whitepaper

  Uw fabriek direct papierloos laten werken? Download hier de whitepaper over de Digitale Fabriek. Laat uw fabriek echt digitaal en automatisch verlopen en produceer slimmer en sneller

  Lees meer
 • Bekijk een webinar

  Wilt u sneller werken en meer kwaliteit realiseren in uw organisatie? Dan is de Digitale Fabriek dé oplossing. Laat u in 30 minuten inspireren tijdens onze Digitale Fabriek webinars op woensdagen om 10.30 uur.

  Lees meer
 • Maak een afspraak

  Vraag een gratis demo aan of maak een afspraak met ons om de mogelijkheden voor uw organisatie samen te bespreken.

  Lees meer
Onze referenten