• Optimaliseren
 • Digitaliseren
 • Produceren

De Digitale Fabriek voor de kunststofindustrie

Plan een (online) demo!

Hoe werkt een Digitale Fabriek?

Kunststof blijft een groeimarkt door de continue ontwikkeling van nieuwe materialen zoals bioplastics. Kunststof heeft de toekomst en dat geldt ook voor u als ondernemer. Mits uw organisatie daarop is voorbereid. Hierbij speelt digitalisering een grote rol.

Gaat er op uw werkvloer nog veel via briefjes, Excel of uit het hoofd? Maak uw fabriek digitaal! Via beeldschermen of tablets krijgen uw medewerkers inzicht in gegevens uit uw ERP omgeving en andere relevante systemen. Deze digitale oplossing maakt de besturing van uw productieproces overzichtelijk en eenvoudig. Uiteraard volledig geïntegreerd met uw ERP omgeving. Het gevolg: meer kwaliteit, véél kortere doorlooptijden, meer efficiency en een hogere klanttevredenheid.

Danpoort over de Digitale Fabriek

Een aantal jaar geleden werkte Danpoort nog met papieren productiebonnen. Er was matig inzicht in de status van de producten in het productieproces. Als Digitale Fabriek kan Danpoort de bezetting nu goed inzien en de planning daarop aanpassen: “Ons management bekijkt wekelijks rapportages vanuit de data vanuit het Digitale Fabriek platform. Wij kunnen nu realtime zien wat er gebeurd op onze productieafdeling en hier direct op sturen. Het hele proces loopt beter!”

Een digitale oplossing speciaal voor uw branche

Realtime inzicht op de werkvloer

De Digitale Fabriek verbindt uw ERP oplossing met ‘de werkvloer’, volledig afgestemd op uw organisatieprocessen en de rollen van uw medewerkers. Hiernaast ondersteunt de Digitale Fabriek ISO9001. In de bouwmaterialenindustrie is kwaliteitsbewaking van groot belang. Slim gebruikmaken van personeel, grondstoffen en productiemiddelen is noodzakelijk. Met de Digitale Fabriek verhoogt u de ‘OEE’ en verlaagt u de productie doorlooptijd. Geen onnodige handelingen meer en realtime inzicht op alle processen: een sterkere concurrentiepositie!

Minder werk voor klanten, meer werk voor u

Uw klanten willen ontzorgd worden. Dat betekent voor u: meer maatwerk en probleemoplossend vermogen. Het goed afstemmen van seriegroottes en de time-to-market zijn essentieel voor een fatsoenlijk rendement. Uw productieproces wordt complexer en dat vraagt om verdere digitalisering en automatisering. Buig de extern opgelegde druk om naar een interne drive om kosten te besparen en uw klantgerichtheid te verbeteren.

Kunststof vraagt om digitalisering

Er is veel rendement te behalen met de juiste inrichting en aansturing van uw processen. U wilt makkelijk documenten, recepten, klantgegevens kunnen delen en beheren. Snel plannen, voorraden minimaliseren en financiële gegevens en KPI’s realtime aan elkaar verbinden. Door een digitaliseringsslag te maken, beschikt u over deze mogelijkheden.

Verder orienteren?
 • Download de Whitepaper

  Uw fabriek direct papierloos laten werken? Download hier de whitepaper over de Digitale Fabriek. Laat uw fabriek echt digitaal en automatisch verlopen en produceer slimmer en sneller.

  Lees meer
 • Bekijk een webinar

  Wilt u sneller werken en meer kwaliteit realiseren in uw organisatie? Dan is de Digitale Fabriek dé oplossing. Laat u in 30 minuten inspireren tijdens onze Digitale Fabriek webinars op woensdagen om 10.30 uur.

  Lees meer
 • Maak een afspraak

  Vraag een gratis demo aan of maak een afspraak met ons om de mogelijkheden voor uw organisatie samen te bespreken.

  Lees meer
Onze referenten